In gesprek met… Bouwkundig Ontwerper Job Stuijt

25 oktober, 2017

In onze rubriek “In gesprek met…” deze keer een interview met Bouwkundig Ontwerper Job Stuijt. Wat drijft hem, wat vindt hij het meest bijzondere project waar hij aan heeft gewerkt en waarom werkt hij graag bij Team V?

Kun je meer vertellen over je motivatie om bouwkunde te gaan studeren?

Op de middelbare school (VMBO) had ik al vrij snel deze richting in mijn hoofd. Het was daar eigenlijk, heel praktisch, de keuze tussen metselen en timmeren. Ik kende wat mensen en familieleden met banen in de bouw en het leek me een leuk en creatief vak. Het tekenen vond ik leuk en dat lag me ook goed, net als 3d-denken. Hoe langer je leert, hoe meer je over het vak te weten komt en hoe duidelijker je weet welke kant je op wil. Op het MBO wist ik heel duidelijk dat ik richting de architectuur wilde en heb ik een pad uitgestippeld om daar te komen (Job doorliep VMBO, MBO, HBO en de Academie voor Bouwkunde).

Welk project vond je het meest bijzonder om aan te werken?

Ik heb aan een aantal heel bijzondere projecten gewerkt. Ik ben bij Meyer en Van Schooten Architecten begonnen aan New Babylon in Den Haag en daarna aan de Kromhout Kazerne waar ik al meer verantwoordelijkheid kreeg. Het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht was het eerste project waar ik zelfstandig de bouwbegeleiding deed (zie foto). Veel grote projecten dus, maar juist de afwisseling met kleinere projecten maakt het werk bijzonder. De bouwbegeleiding van bijvoorbeeld een woning aan de Brouwersgracht in Amsterdam was juist weer heel persoonlijk, omdat ik daar met maar één opdrachtgever te maken had in plaats van een grote organisatie.

Welk (soort) gebouw zou je graag nog een keer willen maken?

Ik heb niet echt een wensenlijstje. Het werk bij Team V is altijd anders en vernieuwend. Het is nooit standaard en dus steeds spannend om te maken. Het bedenken en maken van twee hoge torens, echte eyecatchers, is net zo leuk als het bedenken en maken van een bijzonder detail in een woning.

Wat kun je vertellen over werken bij Team V?

Team V is een jong en enthousiast bedrijf waar ik veel vrijheid krijg en goed m’n ei kwijt kan. Team V zoekt altijd bijzondere en complexe projecten met veel uitdaging. Het is erg leuk om daar deel van uit te maken.

Gerelateerde berichten