Tweede fase a.s.r. opgeleverd

27 februari, 2015

Op vrijdag 20 februari 2015 is de tweede fase van de grootschalige renovatie van het a.s.r. hoofdkantoor in Utrecht opgeleverd. Hierbij is de tweede kantoorvleugel, ‘Okergeel’ genaamd, in gebruik genomen. Ook de toren en het semi-publieke ontvangstgebied zijn officieel geopend, inclusief bedrijfsrestaurant, coffee corner en work lounge. Het ondergrondse vergadercentrum, dat deel uitmaakt van het ontvangstgebied, is al sinds november 2014 in gebruik.

Semi-publiek

Een groot deel van de begane grond, de kelder en de eerste verdieping zijn ingericht als semi-publiek ontvangstgebied. Alle functies in het gebouw worden via dit gebied ontsloten, waardoor er maximale gelegenheid is voor toevallige ontmoetingen. Het ontvangstgebied is toegankelijk zonder toegangspasje, zodat ook bezoekers van a.s.r. gebruik kunnen maken van de restauratie- en vergadervoorzieningen. De verschillende typen zitgebieden in het bedrijfsrestaurant zijn buiten lunchtijd ook geschikt voor overleg of samenwerken.

Flexibel werken

De kantoorvleugel ‘Okergeel’ is evenals de eerder opgeleverde ‘Groene vleugel’ ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Rond het ‘centrum’ en aan de videranden zijn vooral plekken voor kort verblijf en overleg, terwijl richting de uiteinden van de vleugels vooral plekken zijn voor langer gebruik. Werknemers van a.s.r. kiezen zelf welk type werkplek het beste bij hun werkzaamheden past; kort of lang verblijf, samen of geconcentreerd werken, vertrouwelijk werk, formeel of informeel overleg, telefoneren, et cetera. Met behulp van geavanceerde ICT-voorzieningen kunnen medewerkers overal in het gebouw werken, zelfs op de dakterrassen en in de wintertuinen.

Derde fase

Inmiddels is de derde fase, tevens laatste fase, in volle gang. Deze fase omvat kantoorvleugel ‘Paars’, waarin onder meer het datacentrum ligt. Het complete gebouw wordt aan het eind van 2015 opgeleverd.

Bekijk hier de fotoreportage die fotograaf Rob Hoekstra maakte van het bouwproces:

Gerelateerde berichten