Team V viert 25-kwartalig jubileum met boekpresentatie

4 oktober, 2019

Tijdens een feestelijke avond in het RCO House presenteerden Do Janne Vermeulen, Jeroen van Schooten en Gerard van Hoorn op 3 oktober 2019 de eerste monografie van Team V: Architecture and Argument. Aanleiding hiervoor is het vijfentwintigkwartalig jubileum van het bureau. Het boek geeft een overzicht van het werk dat Team V in de afgelopen zes-en-een-kwart jaar heeft gecreëerd. Onder de aanwezigen waren collega’s, opdrachtgevers en adviseurs, oftewel de mensen die het werk van Team V – dus indirect ook het boek – mede-mogelijk hebben gemaakt.

Architecture & Argument

Het boek Architecture & Argument is ontworpen door grafisch vormgever Joost Grootens, wiens werk wordt gekenmerkt door een rationele stijl en categorische systematiek. Ingeleid door een essay van architectuurcriticus Hans Ibelings, geeft het boek een chronologisch overzicht van het werk van Team V. Elk project is voorzien van een informatief tekeningenkatern en filmisch in beeld gebracht door fotograaf Jannes Linders. Lees hier meer over het boek >

Feest in het RCO House

De boekpresentatie vond plaats in het RCO House, de thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest en één van de projecten van Team V. David Bazen, zakelijk directeur van het orkest, hield een welkomstwoord en violist Tjeerd Top speelde een kort stuk van Bach en een nummer van Eddie van Halen. Fred Schoorl – de directeur van de BNA – hield een mooie voordracht over onder andere de vrijheid binnen Team V. Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan Jan Raes, de directeur van RCO, die vervolgens het belang van luisteren benadrukte, een belangrijke eigenschap van een architect. Na het officiële programma feestten onze gasten en collega’s tot het tijd was om naar huis te gaan.

Harm Tilman, hoofdredacteur van De Architect, schreef een lovend blog over het boek en het jubileum.

Gerelateerde berichten