Do Janne is voorzitter/jurylid voor drie awards

26 september, 2019

ARC19 Development Award

Dit jaar is Do Janne voorzitter in de jury voor ARC19 Development Award, de prijs voor best ontwikkelde architectuurproject van 2018/2019. Het betreft projecten die gezamenlijk worden ingediend door de architect en de ontwikkelaar. Doel van de prijs is het bevorderen van de inzet van excellente architectuur in commerciële projectontwikkeling. De Award wil de tevens de dialoog tussen project ontwikkelaar en architect bevorderen om zo tot een hoogwaardige kwalitatieve gebouwde omgeving na te streven.

De drie genomineerde projecten zijn Werk en Studiogebouw Imagewharf door Affaire d’Architecture, Spaardersbad door Mei architects and planners en de transformatie van het kantoorgebouw Schubertsingel door Houben / Van Mierlo Architecten zijn dit jaar genomineerd voor de ARC19 Development Award.

De jury van de ARC19 Development Award bestaat uit Do Janne Vermeulen (voorzitter), Remi Versteeg (Space Encounters), Jan Hein Tiedema (Edge Technologies), Lieske van Pelt (CBRE Global Investors) en Harm Tilman (secretaris, de Architect). De uitreiking van de ARC19 Awards vindt plaats op donderdag 7 november 2019 in Amsterdam. 

BNA Next Step Award

Ook bij Next Step Award is Do Janne voorzitter. Het program en de award bieden jonge architecten nóg meer ruimte voor ontwikkeling. Als jonge architect krijg je écht de mogelijkheid om je ‘eigen’ next step te zetten. De jury heeft vier finalisten gekozen: Atelier Van Berlo, Beta – office for architecture and the city, Overtreders W en Urban Echoes. Zij dingen mee naar de Next Step Award 2019: 10.000 euro en mogelijk een ontwerpopdracht van Synchroon. De winnaar wordt op 14 november tijdens de BNA Architectendag in Utrecht bekend gemaakt.

De jury onder leiding van Do Janne beoordeelde het creatief leiderschap, de strategische (ondernemers-)visie van de bureaus en de mate waarin de jonge bureaus toe waren aan een cruciale ‘next step’ in hun professionele ontwikkeling. De overige juryleden zijn Ingrid van der Heijden (CIVIC architects), Hedwig Heinsman (DUS Architects), Nanne de Ru (Powerhouse Company), Anne van der Zwaag (OBJECT Rotterdam), Tobias Verhoeven (SYNCHROON) en Fred Schoorl (BNA).

Rotterdam Architectuurprijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam. Het is een initiatief van de Gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs en is bestemd voor het team van opdrachtgever, bouwer en architect.

De jury van dit jaar staat onder voorzitterschap van Esther Agricola (directeur Ruimte en Duurzaamheid Gemeente Amsterdam), Marianne van der Sanden (Braaksma & Roos), Niraj Sewraj (Stadsontwikkelaar bij BPD) en Do Janne.

Begin november wordt de juryselectie bekend gemaakt én kan er gestemd worden voor de publieksprijs. Woensdag 18 december is de prijsuitreiking.

Gerelateerde berichten