RCO House wint Geurt Brinkgreve Bokaal 2019

13 december, 2019

Het nieuwe onderkomen van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam heeft de Geurt Brinkgreve Bokaal 2019 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks door de gemeente Amsterdam uitgereikt aan het beste initiatief op het gebied van herontwikkeling of renovatie van Amsterdam. Uit het juryrapport: “… Het Koninklijk Concertgebouworkest van topniveau is nu gehuisvest in erfgoed dat op topniveau is getransformeerd. Het hergebruik van juist dit gebouw vlakbij het Concertgebouw, is van echte meerwaarde voor de hele stad. Het getuigt van kwaliteit in al zijn geledingen. Het is indrukwekkend en hartverwarmend. Een ode aan Berlage, een cadeau aan de stad, haar geschiedenis, aan de gebruikers en aan de muziek.”

Deze prijs is voor de veertiende keer uitgereikt. Dit jaar bestond de jury uit: Paul van de Laar (voorzitter), bijzonder hoogleraar geschiedenis van Rotterdam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens directeur van Museum Rotterdam; Patrick van der Klooster, teamleider stadsontwikkelaars bij BPD, de winnaar van 2018 met het Burgerweeshuis, en Janneke Ypma, architect met ervaring in transformatieprojecten (restauratie, renovatie en herbestemming).

De uitgebreide juryverslagen van de prijs en de documentatie van alle het afgelopen jaar in Amsterdam opgeleverde gebouwen zijn terug te vinden in de publicatie Gebouwd in Amsterdam, Projectenboek 2018-2019 en www.gebouwdin.amsterdam.nl.

Gerelateerde berichten