“MUSICAL-FRIDAY VOOR MEER ARCHITECTENGELUK”

11 december, 2019

Architectuurjournalist Merel Pit onderzocht voor de BNA hoe leuk het werk van een architect is. Heel erg leuk, bleek bij navraag bij onder andere Team V. Aanleiding was de openingslezing van filosoof Lammert Kamphuis op de BNA Architectendag 2019 over werkgeluk. Daarin brak hij een lans brak voor de homo ludens, de spelende mens.

Merel Pit vroeg zich vervolgens af: “Hoeveel wordt er gespeeld op architectenbureaus?” Op haar oproep op LinkedIn reageerde Team-V’er Renate van Schaik. Zij vertelde over de maquettebouwer, die de lasersnijder niet alleen gebruikt voor maquettes en volumestudies, maar ook voor een Team-V sieradenlijn, Team-V feestversiering en custom-made kantoorartikelen. Voor de familiedag maakte hij twee bouwpakketten voor de kinderen: een kasteel en een vogelhuisje. Een aantal Team V collega’s houdt de musical-Friday: “op vrijdag praten ze niet met elkaar, maar zingen alles”, vertelt Renate. En we hebben het Joost-de-Vreetje geïntroduceerd, een terugkerend quizmoment over de betekenis van bouwwoorden, waarover Joost de Vree op zijn website schrijft.

In het artikel wordt ook de rol van social media aangehaald. Wij hebben de neiging alleen onze successen te delen. Lammert Kamphuis stelt voor dat het veel menselijker zou zijn als we ook eens op LinkedIn zouden zetten: matig dagje gehad, ben blij dat ik weer naar huis kan. “Al vraag ik vraag mij af of de werknemers van Team V dat ooit denken”, besluit Merel Pit haar stuk.

Lees het gehele artikel op A.ZINE.

Gerelateerde berichten