Ontwerp Station Zoetermeer gegund aan Team V en BoschSlabbers

9 december, 2021

De gemeente Zoetermeer gunt de opdracht voor het ontwerp van Station Zoetermeer aan Team V Architectuur en BoschSlabbers Landschapsarchitecten. Dat maakte de gemeente op 9 december 2021 bekend. De opdracht omvat het ontwerp van een plintgebouw en een fietsbrug aan de noordkant van het station, die vanaf 2023 gerealiseerd gaan worden. Daarnaast buigen de twee bureaus zich over het structuurontwerp voor het hele stationsgebied. Hierbij worden ProRail, NS, HTM, Metropoolregio Den Haag en Provincie Zuid-Holland betrokken.

Het plintgebouw en de fietsbrug zorgen ervoor dat de nieuwe stadswijk Entree straks goed verbonden is met station Zoetermeer. Via de fietsbrug kun je straks vanaf de vernieuwde Afrikaweg, over het groene dak van het plintgebouw, direct en drempelloos naar de Mandelabrug wandelen en fietsen. In het plintgebouw komen een grote fietsenstalling en een ruime overdekte doorgang naar het station. De fietsenstalling is vanaf het dak van het plintgebouw én vanaf de begane grond bereikbaar.

Voor de realisatie van de fietsbrug en het plintgebouw heeft de gemeente subsidie gekregen van MoVe, een samenwerkingsverband van het Rijk en de regio. Naar verwachting wordt het structuurontwerp rond de zomer van 2022 door de gemeenteraad vastgesteld, waarna de financieringsmogelijkheden worden onderzocht.

Gerelateerde berichten