Opening Station Lansingerland-Zoetermeer

14 mei, 2019

Vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei is het openingsweekend van het nieuwe Station Lansingerland-Zoetermeer. Het hoofdconcept van het station is het creëren van een groene stedelijke ruimte op hoogte, een parkachtige laan boven het treinspoor en de snelweg A12. Hierdoor is een vervoersknooppunt ontstaan, die verschillende functies verbindt.

Het is in de omgeving van Den Haag niet ongebruikelijk dat de tram door een lommerrijke laan rijdt met de rails in het gras. Daarom zijn veel bomen en struiken op het dek geplaatst en is de afscherming rondom uitgevoerd in een origineel takkenpatroon. Deze hekwerken zijn vervaardigd in hoge sterkte beton en speciaal voor dit project op ingenieuze wijze ontwikkeld.

De wachtruimtes zijn hoog, met veel daglicht en zicht op groen. De heldere logistieke lijnen en doorzichten zorgen voor dat de gebruiker op een logische snelle manier naar zijn bestemming kan komen. Het houten plafond met verspringende LED-verlichting geeft de wachtruimten een warme uitstraling. Royale stijgpunten, een hellingbaan en liften verbinden de laan op een soepele manier met de omgeving en de verschillende niveaus.

Het is een levendige groene omgeving met een goede aansluiting op de verschillende toekomstige ontwikkelingen.

Zaterdag 18 mei geeft Jeroen van Schooten rondleidingen over de architectuur van het station. Voor deelname, kun je je hier aanmelden: https://2k0qzm1.momice.events/

Bekijk de documentaire van Omroep West over Station Lansingerland-Zoetermeer hiernaast.

Gerelateerde berichten