Het Gelders Huis wint Willem Diehlprijs 2019

13 juni, 2019

Unaniem is door de jury Het Gelders Huis gekozen, aldus het juryrapport: “Het Gelders Huis was al een uitzonderlijk gebouw en is dat nu nog meer. Ook in dit geval complimenten aan de opdrachtgever, die van begin af aan kwaliteit voorop heeft gesteld. De ontwerper heeft hier op voortreffelijke wijze invulling aan gegeven. Een bewonderenswaardige restauratie tot in de kleinste details in combinatie met aan aantal hele bijzondere ruimtelijke ingrepen maken dit tot een exemplarisch project. Het Gelders Huis geeft zo vorm aan een andere belangrijke opgave: het erfgoed uit de Wederopbouwperiode weer nieuw leven in blazen. Hierin is Het Gelders Huis buitengewoon geslaagd en daarom volgens de vakjury winnaar van de Willem Diehlprijs 2019!”

Juryleden: Hubert-Jan Henket, Eva ter Braak, Bart Schoonderbeek

Gerelateerde berichten