Start bouw houthybride hoofdkantoor DPG Media

1 april, 2021

De bouw van het grootste houthybride kantoor van Europa, het nieuwe kantoor van DPG Media, is woensdag 24 maart officieel gestart aan de Van der Madeweg in de gemeente Ouder-Amstel, dicht tegen Amsterdam aan. De oplevering van het duurzame en innovatieve kantoorgebouw, genaamd Mediavaert, staat gepland voor eind 2023.

“Een optimaal werkklimaat creëren en daarbij ook veel CO2-uitstoot voorkomt: Mediavaert, een pionier van 46.000 vierkante meter op het gebied van houtbouw, laat zien dat de twee prima hand in hand gaan. Het gebouw heeft dankzij deze innovatieve constructie en het buitengewoon groene ontwerp met moderne werkplekken en de vele daktuinen een overduidelijke positieve ecologische impact”, aldus DPG Media.

Ceremonie start bouw
Wethouder Alex Boomgaars van gemeente Ouder-Amstel gaf het officiële startsein aan de bouw. Hij deed dit in het bijzijn van Christian Van Thillo (executive chairman van DPG Media), Erik Roddenhof (CEO DPG Media), Frits Campagne (voorzitter van de Raad van Commissarissen van DPG Media), Bas van Dam (CEO van ontwikkelaar Being), Dirk Jan Teeuw, (algemeen directeur van Gebr. De Koning) en Do Janne Vermeulen (architect-directeur van Team V Architectuur). Vanaf nu is de voortgang van de bouw live te volgen op de website van DPG Media.

Ontwerp
Wij ontwerpen Mediavaert in samenwerking met Arup, DGMR en DELVA Landscape Architecture/ Urbanism.

Gerelateerde berichten