Start bouw Neuron op TU/e Campus

9 september, 2021

De renovatie van het gebouw Neuron (voorheen Laplace) is begin september 2021 gestart. Neuron wordt gerenoveerd tot algemeen onderwijsgebouw voor de Technische Universiteit Eindhoven. Ook krijgt het nieuwe Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI) er onderdak.

Total Engineer TWIN (Team V Architectuur, Royal HaskoningDHV, DGMR) heeft het ontwerp voor de renovatie deze zomer afgerond. Het gebouw zal onder andere een deels verhoogd dak met een bijzondere houten constructie krijgen. Hierdoor ontstaat een hoog en licht atrium op de eerste verdieping. Deze lichte ruimte is middels een opening verbonden met de begane grond. Het aanvullende interieurontwerp door Müller van Tol in samenwerking met Team V is in een afrondende fase.

De aannemer voor dit project is de bouwcombinatie Laplace Transformatie die bestaat uit Berghege, Heerkens van Bavel en CroonWolter&Dros TBI. Zij zijn de afgelopen periode al nauw betrokken geweest bij de uitwerking van het Technisch Ontwerp en werken het Uitvoeringsgereed Ontwerp uit. Begin september starten zij met de werkzaamheden op locatie. Deze nemen ongeveer een jaar in beslag waarop het gebouw in gebruik zal zijn vanaf de start van het collegejaar 2022.

Gerelateerde berichten