Woontorens Boompjes 60-68 in Rotterdam ontworpen door Team V

29 juni, 2017

Op 29 juni jl. is bekend gemaakt dat de Boompjes aan de Maas in Rotterdam wordt verrijkt met twee woontorens naar ontwerp van Team V Architectuur. Het project omvat een gemengd programma van commerciële functies en 342 vrije sector huurwoningen variërend in grootte van 45 tot 155 vierkante meter. De bouw start naar verwachting in het begin van 2018. De ontwikkeling van de woontorens is in handen van Amvest Investment Management en de joint venture tussen APF International en Ares Management.

De twee nieuwbouwtorens, één van 70 meter hoog en één van 100 meter hoog, liggen prominent aan de Maas naast het kantoor van Rijkswaterstaat en de in aanbouw zijnde ‘Terraced Tower’ (eveneens 100 meter hoog). Ze vervangen het huidige kantoorpand aan de Boompjes 60-68. Kenmerkend voor het ontwerp van Team V is de bijzondere volumeopbouw: aan beide straatkanten worden de torens naar boven toe trapsgewijs breder, terwijl zij in de langsrichting juist naar boven toe versmallen. Dit maakt het gebouw een niet te missen landmark aan de Maas.

Het ontwerp

Het ontwerp is er vooral op gericht optimale woonkwaliteit te creëren op deze bijzondere locatie. “We hebben er voor gekozen twee slanke getrapte torens te ontwerpen in plaats van één brede toren,” verduidelijkt Do Janne Vermeulen, architect en directeur van Team V Architectuur. “Zo kunnen we meer hoekwoningen realiseren, waardoor een groot deel van de bewoners in twee richtingen kan genieten van het spectaculaire uitzicht over de Maas, de Erasmusbrug en de oude haven.”

Op straatniveau is het gebouw open en transparant, met een aantrekkelijke commerciële plint. Deze open plint verbindt de Boompjes met de lager gelegen Hertenkade aan de andere kant van het gebouw. Parkeren gebeurt onder het gebouw en de Hertenkade, zoveel mogelijk uit het zicht.

Het gebied

Het project is onderdeel van het Rotterdamse Maritiem District, waar de komende jaren circa negen woontorens ontwikkeld gaan worden. Het belooft een dynamisch gebied te worden, met een mix van wonen en werken, vlak naast station Blaak en nabij het centrum van Rotterdam. De afgelopen jaren is veel gedaan aan de Boompjeskade en daar zal de ontwikkeling van Boompjes 60-68 aan bijdragen.

Gerelateerde berichten