Start bouw voor woontorens Clubhouse Boompjes in Rotterdam

17 februari, 2021

De twee woontorens (70 en 100 meter hoog) aan de Maas in Rotterdam hebben een nieuwe naam gekregen: Clubhouse Boompjes. Het plan omvat 342 huurwoningen in het middensegment; 29 appartementen voor starters en circa 40% van de appartementen zijn co-living en die bestaan uit twee of drie privé slaapkamers en eigen ensuite badkamer. Voor alle bewoners van de torens zijn deelauto’s, -scooters en -fietsen aanwezig in de parkeergarage. Op de begane grond is ruimte gereserveerd voor horeca en winkels. Ook komt er een centrale lobby waar bewoners samen kunnen komen. 

Onlangs is de sloop van de oudbouw op de locatie Boompjes 60-68 afgerond, waardoor nu de bouw van het project Clubhouse Boompjes kan beginnen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er één groot volume zou worden gerealiseerd, maar door dit op te knippen in twee torens kunnen er meer hoekappartementen worden gerealiseerd en wordt minder daglicht weggenomen voor de onderste verdiepingen. Door de torens in kleine stappen te laten toenemen in de diepte en afnemen in de breedte ontstaat bovendien een eleganter en lichter geheel. Tussen de torens bevinden zich daktuinen, waarvan de grootste voor gemeenschappelijk gebruik is. De detaillering van de gevels, bekleed met twee tinten champagnekleurig aluminium, benadrukt de stapeling van volumes.

Clubhouse Boompjes is één van de negen recente hoogbouwprojecten waarmee dit gebied wordt getransformeerd tot een diverse en high density stadswijk. De oplevering van het project staat gepland voor 2024.

Gerelateerde berichten