Nieuw project in Rotterdam: Hotel Chicago

26 juni, 2018

Op de Wilhelminapier in Rotterdam, achter het beroemde Hotel New York, wordt in het derde kwartaal van 2019 gestart met de bouw van Hotel Chicago.

Hotel Chicago zal bestaan uit twee volumes van vijf en acht verdiepingen hoog, die met elkaar verbonden zijn door middel van een ‘zwevend’ zwembad. Het zwembad krijgt een lengte van ongeveer 25 meter en is onderdeel van de wellness die in het hotel komt. Tussen de gebouwen en onder het zwembad komt een groot plein, gericht op een vergroting van de leefbaarheid van de Wilhelminapier. “De bodem van het zwembad wordt zo transparant mogelijk, zodat je vanaf het terras mensen voorbij ziet zwemmen en omgekeerd kunnen de zwemmers de terrasbezoekers zien zitten.’’

De hoogtes van Hotel Chicago houden rekening met de hoogte van Hotel New York. Op een van de gebouwen, aan de kant van Hotel New York, komt een dakterras. Hotel Chicago krijgt 182 hotelkamers waaronder 18 longstay appartementen. De plint wordt zoveel mogelijk open gehouden en er worden commerciële ruimtes gecreëerd met publieke functies, onder andere een bakkerij in het hotel, een referentie naar het bakkersgezin waar WestCord-eigenaar Harry Westers vandaan komt.

Gerelateerde berichten