Architectenweb Awards ‘Schoolgebouw van het jaar’ 2019 gaat naar Atlas

1 november, 2019

Gisteravond heeft het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven, Atlas, de Architectenweb Award gekregen voor ‘Schoolgebouw van het Jaar’. Dit is de derde award voor Atlas, naast de Dirk Roosenburgprijs 2019 en de International BREEAM Award 2017. Senior architect Fleur Kay en architect Marthe Melief namen de prijs in ontvangst.  

Over Atlas

Het robuuste TU/e hoofdgebouw uit 1963 is getransformeerd tot een transparant en energiezuinig universiteitsgebouw, door Team RSVP – Team V Architectuur, Van Rossum, Valstar Simonis en Peutz. Het ontwerp van Atlas combineert optimaal hergebruik met state-of-the-art materialen en slimme technologie. Het resultaat is een intelligent gebouw dat zich kan aanpassen aan toekomstige ontwikkelingen, zodat het ook nog ‘smart’ is in 2050.

Architectenweb Awards 2019

Sinds twee jaar organiseert Architectenweb de Architectenweb Awards. Zij hebben onder andere ook de prestigieuze prijs ‘Architect van het Jaar’ van ArchitectenWerk overgenomen. Dit jaar bestond de jury voor ‘Schoolgebouw van het Jaar’ uit: Richelle de Jong (architect, DP6), Nanne de Ru (architect, Powerhouse Company), Ellen van der Wal (architect, Vakwerk), Marnix van der Meer (architect, Zecc), Eric-Jan de Rooij (ontwikkelaar, Lingotto), Marieke Berkers (architectuurhistoricus). De andere genomineerde schoolgebouwen waren: Basisschool De Molenwiek van Korth Tielens architecten, nieuwbouw school MFA ‘Onderdak’ van NOAHH, vernieuwbouw Simon van Hasseltschool van BDG Architecten, en CUBE – Onderwijs- en Zelfstudiecentrum van KAAN Architecten.

Gerelateerde berichten