Hoogste punt voor The Cube Utrecht

19 maart, 2021

Met een getrapt daklandschap en twee hoogte-accenten van vijftig meter vormt het studentenwooncomplex The Cube een landmark in het vernieuwde centrum van de Utrechtse wijk Overvecht. Begin maart heeft het gebouw zijn hoogste punt bereikt.

The Cube bestaat uit twee in elkaar grijpende, getrapte torens van zestien verdiepingen. De collectieve daktuinen, verbonden door trappen, vormen twee doorlopende routes die beginnen op de begane grond als een met hout afgewerkte uitsnede in de bakstenen gevel. Aan de getrapte route liggen collectieve studentenvoorzieningen. Centraal in het gebouw ligt een gemeenschappelijke binnenplaats. The Cube omvat naast een aantal vijf-persoons groepswoningen hoofdzakelijk kleine, zelfstandige units van circa 21 m2. Daarnaast beschikken de studenten over een breed aanbod aan gedeelde voorzieningen, zoals woon- en studeerkamers, wasruimtes, een fietsenstalling met deelfietsen, en per verdieping een daktuin. 

De opdrachtgevers zijn Rockfield Real Estate en Van Wijnen Projectontwikkeling. Eind dit jaar zal The Cube opgeleverd worden.

Gerelateerde berichten