Jeroen bij Pakhuis de Zwijger 23 okt: De Houten Eeuw

18 oktober, 2019

Jeroen van Schooten spreekt woensdag 23 oktober tijdens de VPRO Tegenlicht Meet Up: “Houtbouwers – Het begin van een nieuw tijdperk in de circulaire (woning)bouw?”

Naar aanleiding van de Tegenlicht-documentaire ‘De houten eeuw’ staat de avond centraal om het volgende: “Om de woningnood in Nederland te keren, zullen voor 2040 maar liefst 1 miljoen nieuwe woningen moeten worden gebouwd. Een enorme opgave. Mocht het al lukken, dan komt bij de bouw van die 1 miljoen nieuwe woningen ook 55 miljoen ton CO2 vrij – bij traditionele bouw met cement en beton.

Als je al deze huizen van hout zou bouwen, dan bespaar je niet alleen 55 miljoen ton, maar sla je ook nog eens 45 miljoen ton op in het hout. En het hout creëert ook nog eens een veel gezonder binnenklimaat. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Staan we aan de vooravond van een revolutie in de bouw, of zijn er toch teveel haken en ogen?”

De sprekers, naast Jeroen, zijn: Geert Rozinga (Eindredacteur VPRO), Pepijn Duijvestein (Directeur DR2 New Economy en zelf-houtbouwer bij Schoonschip), Leen Borst (snitker/borst/architecten/, Architect), Gebke van Gaal (Raadslid GroenLinks Leiden Duurzame Verstedelijking en Financiën), Bjarne Mastenbroek (SeARCH Architects), Johan-Paul Borreman (Vestigingsmanager bij Derix Gelijmde Houtconstructies).

Tegenlicht Meet Up: De houten eeuw
Woensdag 23 oktober om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.
Toegang gratis, reserveren via dezwijger.nl/tegenlicht.

Gerelateerde berichten