Bouw ‘Y-Towers’ Overhoeks spectaculair van start

27 juni, 2017

Op maandag 26 juni is de bouw van Congreshotel en Woontoren Overhoeks officieel van start gegaan. Tijdens een feestelijke ceremonie bovenin de naastgelegen A’DAM toren overhandigden ontwikkelaar IES Immobilien en investeerder INVESTER United Benefits de symbolische eerste steen aan het Duitse bouwbedrijf Züblin. Vervolgens onthulden twee parachutisten op spectaculaire wijze de nieuwe naam van het project: ‘Y-Towers’.

De nieuwe naam verwijst naar de locatie van het project. De Y-Towers maken deel uit van De Strip op Overhoeks: een ensemble van zes torens haaks op de noordelijke IJ-oever van Amsterdam. De eerste twee torens staan er al: de A’DAM Toren (de voormalige Shell-toren) waar de ceremonie plaatsvond en B’MINE, ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Achter de Y-torens komen nog twee torens, waarvan één ontworpen door OZ Architects. De Y-torens worden met 101 en 110 meter de hoogste van de zes.

De 110 meter hoge hoteltoren huisvest een viersterrenhotel van de Duitse hotelketen Maritim Hotelgesellschaft. Het omvat 579 kamers en een conferentie- en congrescentrum met een capaciteit van 4000 mensen. De woontoren is 101 meter hoog en omvat 230 appartementen van verschillende typen. Diverse bars en restaurants, een spa en wellness en een weelderige daktuin maken het complex tot een levendige ontmoetingsplek voor zowel Amsterdammers als bezoekers. De verwachte oplevering is in 2020.

Gerelateerde berichten