Bouw Congreshotel en Woontoren Overhoeks gaat van start

20 april, 2017

In mei 2017 begint aannemer ZÜBLIN Nederland met de bouw van Congreshotel en Woontoren Overhoeks. Dat maakten ontwikkelaar IES Immobilien en investeerder INVESTER United Benefits op donderdag 13 april bekend. Het project, ontworpen door Team V Architectuur, omvat twee hoge torens met respectievelijk een congreshotel en woningen. Diverse bars en restaurants, een congrescentrum, een spa en wellness en een weelderige daktuin maken het complex tot een levendige ontmoetingsplek voor zowel Amsterdammers als bezoekers. De verwachte oplevering is in 2020.

De 110 meter hoge hoteltoren huisvest een viersterrenhotel van de Duitse hotelketen Maritim Hotelgesellschaft. Het omvat 579 kamers en een conferentie- en congrescentrum met een capaciteit van 4000 mensen. Daarmee wordt het derde hoogste gebouw en de tweede congreslocatie (na de Rai) van Amsterdam.

De woontoren is 101 meter hoog en omvat 230 hoogwaardige appartementen met een totaal vloeroppervlak van 24.000 m2. De woontoren is gericht op het topsegment en combineert moderne architectuur met flexibele plattegronden in vijf appartementsgroottes, van penthouses tot eenpersoons appartementen. Elk appartement is voorzien van een privébalkon of -loggia en bewoners krijgen toegang tot de spa en wellness van het hotel.

Architectonisch ontwerp

De woontoren is expressief, opvallend en uitnodigend en kenmerkt zich door verspringende horizontale banden van lichte natuursteen. Subtiele variaties in buitenruimtes, vides en gevel zorgen voor een grote diversiteit in woningtypes. De hoteltoren is juist strak qua vormgeving, met verticale lijnen, veel glas en afgewerkt met robuust natuursteen. De toren is zeer verfijnd in detail, stoer en genereus, zonder alle aandacht op te eisen. Een transparante, publiek toegankelijke plint verbindt de twee torens. Op het dak van de plint komt een flinke daktuin.

Stedelijke woon- en werkwijk Overhoeks

Congreshotel en Woontoren Overhoeks maken deel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling van Overhoeks tot een stedelijke woon- en werkwijk op de noordelijke IJ-oever van Amsterdam. Het ensemble van in totaal zes torens op de Strip van Overhoeks geeft de stad straks een compleet nieuwe skyline.

De A’DAM Toren (voorheen Shell-toren) en de toren ernaast B’MINE (ontwerp: Paul de Ruiter Architects, oplevering juni 2017) staan er al. In 2020 volgt de oplevering van een door OZ ontworpen woontoren. Van de laatste toren is de architect nog niet bekend.

Gerelateerde berichten