Crossover Kop Zuidas

Europaboulevard, Amsterdam, Nederland

CrossOver, op de hoek van de afrit A10 Zuid en de Europaboulevard, zorgt samen met het nhow Amsterdam RAI Hotel (OMA) en het hoofdkantoor van Suitsupply (BIG) voor een volgende impuls aan het oostelijk deel van Zuidas. CrossOver verbindt functies, omgeving en mensen met elkaar in een dynamisch en energieneutraal mixed-use gebouw met groene terrassen. Het gebouw heeft aan elke zijde een ander karakter, maar vormt vanwege een doordacht gevelraster duidelijk één geheel.

De diagonaal oplopende dakterrassen zorgen voor meer daglicht en doorzicht in de woonstraat, een gezonde groene buitenruimte voor de bewoners en gebruikers én zij dienen als buffer en opslagplaats voor regenwater. Mede door dit soort oplossingen scoort CrossOver hoog op duurzaamheid.

CrossOver omvat een verrassende mix van wonen, werken, leren en delen. Het woonprogramma bestaat grotendeels uit studio’s voor studenten, jonge starters en statushouders. Zij profiteren van gedeelde voorzieningen als een wasruimte, woonkamer, dakterrassen en elektrische deelauto’s. De dubbele plint omvat een aansprekend COworking-concept, dat in verbinding staat met ruimten voor creatieve makers, het café-restaurant aan de Europaboulevard en flexibele kantoorruimtes op de kop.

Om een antwoord te bieden op onze razendsnel veranderende maatschappij is het gebouw ontworpen op veranderend gebruik. Zo is de kop van het gebouw geschikt voor zowel een kantoor- als woonfunctie en kunnen de studio’s worden samengevoegd tot grotere appartementen. CrossOver is niet alleen helemaal van nu, maar richt zich ook op onze toekomst.