Boompjes 60-68

Boompjes, Rotterdam, Nederland

Twee opmerkelijke woontorens verrijzen op de Boompjes aan de Maas, vlak bij de Erasmusbrug. De torens van 70 en 100 meter vallen op door hun bronskleurige gevels en het bijzondere silhouet: afhankelijk van waar je staat worden ze naar boven toe trapsgewijs breder of smaller.

De getrapte volume-opbouw zorgt voor bijzondere zichtlijnen en een betere bezonning van de appartementen. Alle woningen zijn uitgerust met verdiepingshoge ramen en een eigen balkon of loggia. Beschut tussen de twee torens liggen enkele ruime dakterrassen. Het slanke ontwerp van de twee torens biedt ruimte aan relatief veel hoekwoningen, waardoor een groot deel van de bewoners in twee richtingen geniet van het spectaculaire uitzicht over de Maas, de Erasmusbrug en de oude haven.

Op straatniveau is het gebouw open en transparant, met een aantrekkelijke commerciële plint. Deze open plint verbindt de Boompjes met de lager gelegen Hertenkade aan de andere kant van het gebouw. Het project is onderdeel van het Maritiem District, een dynamisch woon-werkgebied waar de komende jaren circa negen woontorens ontwikkeld worden.