Interieur | Wonen

Brouwersgracht

Amsterdam
Brouwersgracht interieurontwerp loft woning pakhuis Amsterdam
Melkglas Brouwersgracht interieurontwerp loft woning pakhuis Amsterdam
Houten stopcontact Brouwersgracht interieurontwerp loft woning pakhuis Amsterdam
Roestvrij staal keuken Brouwersgracht interieurontwerp loft woning pakhuis Amsterdam
Brouwersgracht interieurontwerp loft woning pakhuis Amsterdam
Brouwersgracht interieurontwerp loft woning pakhuis Amsterdam
Brouwersgracht interieurontwerp loft woning pakhuis Amsterdam

Op de eerste verdieping van een monumentaal zeventiende-eeuws pakhuis aan de Amsterdamse Brouwersgracht ontwierp Team V een verrassend lichte en serene loftwoning. Twee blokvormige volumes, één van hout en één van matglas, bepalen de plattegrond. De ruimte is verder leeg gelaten.

In het glazen volume, doorsneden door een zware muur die het pakhuis in twee beuken deelt, liggen de badkamer, het toilet en kastruimte. Het houten volume is om het gemeenschappelijke trappenhuis heen gebouwd en omvat de entree, keukenkasten, een was- en droogruimte, garderobe en een tweede slaapkamer.

De loft is ontworpen met uitzonderlijk veel aandacht voor detail. Het houten volume is bekleed met latten van Amerikaans eikenhout van verschillende hoogte en breedte. In het schijnbaar willekeurige patroon vallen de kasten, lades en deuren nagenoeg onzichtbaar weg. Slechts de roestvrijstalen handgrepen verraden waar deuren zijn.

De lichtschakelaars zijn onderdeel van de houten wand en de stopcontacten liggen verzonken in het stucwerk. Ook de binnenluiken, de openslaande deuren aan de gracht, de boekenkast en de vijf meter lange houten eettafel, rustend op twee minimalistische schragen van roestvrij staal, zijn onderdeel van het ontwerp.

Locatie
Brouwersgracht, Amsterdam (NL)

Opdrachtgever
Privé

Programma
Loft in een monumentaal pakhuis uit 1618. Woonkamer, keuken, twee slaapkamers, badkamer, toilet en bergingen. Ca. 200 m2

Fotografie
Katja Effting