Jeroen van Schooten

Architect, Directeur

Jeroen van Schooten is architect-directeur en mede-oprichter van Team V Architectuur.

Onder Jeroens creatieve leiding, die hij deelt met Do Janne Vermeulen, zijn inmiddels Landgoed Sparrendaal, het gerenoveerde a.s.r. hoofdkantoor en Het Gelders Huis opgeleverd. Onlangs is het Station Lansingerland-Zoetermeer opgeleverd. Jeroen werkt momenteel aan drie projecten in Amsterdam: Het Nieuwe Universiteitsgebouw van de Vrije Universiteit, het megastationsproject Zuidasdok en het mixed-use gebouw CrossOver op de Zuidas.

Tot juli 2013 was Jeroen founding partner bij MVSA Meyer en Van Schooten Architecten. Hij was verantwoordelijk voor veel projecten waaronder het Ministerie van Financiën te Den Haag, de Nieuwe Bibliotheek in Almere, de Kromhout Kazerne in Utrecht, het iconische ING-House in Amsterdam en het bekende Rotterdam Centraal Station.

Jeroen heeft in zijn loopbaan diverse nevenfuncties bekleed, waaronder van 2006 tot 2010 het voorzitterschap van de Bond voor Nederlandse Architecten (BNA) en van 2008 tot 2015 bestuurslid van het CPI, kenniscentrum van de TU Delft. Van 2008 tot 2017 was Jeroen bestuurslid van de Dutch Green Building Council en sinds 2018 is Jeroen bestuurslid van het Professional Experience Programme voor jonge architecten (PEP). Ook jureerde hij bij diverse architectuurprijzen, zoals de Architect van het Jaar Prijs, de Living Daylight Award en de ARC Awards.