Do Janne Vermeulen

Architect, Directeur

Do Janne Vermeulen is architect-directeur en mede-oprichter van Team V Architectuur.

Do Janne studeerde aan de Bartlett School of Architecture (University College London). Ze werkte tijdens haar studie bij UN-studio en ANA-architecten en studeerde af in 2002. Ze startte haar carrière bij Rick Mather Architects in Londen waar zij werkte aan het ontwerp voor het Virginia Museum of Fine Art in Richmond, USA.

Van 2005 tot juli 2013 werkte ze bij Meyer en Van Schooten Architecten, als project architect en senior architect. Daar was zij, naast andere projecten, verantwoordelijk voor de renovatie van het Ministerie van Financiën, de nieuwe Kromhout Kazerne in Utrecht en het Haga Ziekenhuis in Den Haag.

Bij Team V Architectuur heeft zij als architect-directeur samen met Jeroen van Schooten de creatieve leiding. Do Janne is onder meer verantwoordelijk voor Congreshotel en Woontoren Overhoeks in Amsterdam, de renovatie van het Hoofdgebouw TU Eindhoven, de houten woontoren HAUT in Amsterdam en studentencomplex Op Dreef in Utrecht.

Naast haar werkzaamheden als architect gaf Do Janne les aan de Bartlett School of Architecture en jureert zij bij diverse architectuurprijzen, waaronder de Betonprijs, het BNA Next Step Program. Ook zat zij in de local jury voor de RIBA International Prize.