Do Janne Vermeulen

Architect, Directeur

Do Janne Vermeulen is architect-directeur en medeoprichter van Team V Architectuur. Bij Team V Architectuur heeft zij samen met Jeroen van Schooten de creatieve leiding.

Ze is verantwoordelijk voor het ontwerp van een van de hoogste houten-hybride gebouwen ter wereld, het 73 meter hoge woongebouw HAUT in Amsterdam. Ze is de architect van de renovatie van Atlas – het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit project heeft meerdere prijzen gewonnen en is uitgeroepen tot een van de meest duurzame gerenoveerde gebouwen ter wereld, met een BREEAM Outstanding-score van 96,01%.

Andere projecten van Do Janne zijn o.a. Congreshotel en Woontoren Overhoeks in Amsterdam, de twee woontorens aan de Boompjes 60-68 in Rotterdam, het bouwblok Knightsbridge Hyde Park in Hoofddorp, studentencomplex Op Dreef in Utrecht en het hoofdkantoor van DPG Media – Mediavaert in Amsterdam.

Naast haar werkzaamheden als architect jureert Do Janne vaak bij diverse architectuurprijzen, waaronder de Betonprijs en de RIBA International Prize. Ze geeft regelmatig lezingen, ook vaak in het buitenland. Lange tijd was ze voorzitter van het BNA Next Step Program voor talentvolle jonge architecten. Zij gaf les aan de Bartlett School of Architecture en was Architect in Residence bij Architectuurcentrum Amsterdam. Sinds januari 2019 is Do Janne voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam.