Do Janne Vermeulen

Architect, Directeur

Do Janne Vermeulen is architect-directeur en medeoprichter van Team V Architectuur. Bij Team V Architectuur heeft zij samen met Jeroen van Schooten de creatieve leiding.

Ze is verantwoordelijk voor het ontwerp van een van de hoogste houten-hybride gebouwen ter wereld, het 73 meter hoge woongebouw HAUT in Amsterdam, dat momenteel in aanbouw is. Ze is ook de architect van de renovatie van Atlas – het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit project heeft onlangs vier prijzen gewonnen en is uitgeroepen tot eenvan de meest duurzame gerenoveerde gebouwen ter wereld, met een BREEAM Outstanding-score van 96,01%.

Do Janne is ook verantwoordelijk voor het Congreshotel en Woontoren Overhoeks in Amsterdam, de twee woontorens van 70 en 100 meter hoog Boompjes 60-68 in Rotterdam, het bouwblok Knightsbridge Hyde Park in Hoofddorp met zes woongebouwen en het studentencomplex Op Dreef in Utrecht.

Team V streeft ernaar om zo min mogelijk te slopen in alle projecten, zoveel mogelijk te renoveren en opnieuw te gebruiken. Dit geeft Team V een duidelijke visie over duurzaam bouwen, die de basis vormt in al hun werken.

Naast haar werkzaamheden als architect jureert Do Janne regelmatig bij diverse architectuurprijzen, waaronder de Betonprijs en de RIBA International Prize. Ze geeft regelmatig lezingen, ook vaak in het buitenland. Momenteel is ze voorzitter van het BNA Next Step Program voor talentvolle jonge architecten. Zij gaf les aan de Bartlett School of Architecture en was Architect in Residence bij Architectuurcentrum Amsterdam. Sinds januari 2019 is Do Janne lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam.