Vijf schetsontwerpen voor de Centrale Bibliotheek Rotterdam tentoongesteld

24 maart, 2022

Van 23 maart t/m 13 april 2022 worden vijf schetsontwerpen voor de Centrale Bibliotheek Rotterdam tentoongesteld. De ontwerpen zijn te bekijken in de hal van de Centrale Bibliotheek en via www.nieuwecentralebibliotheekrotterdam.nl. Rotterdammers zijn uitgenodigd om hun mening te geven door middel van een vragenlijst. Stem jij ook? De beoordelingscommissie neemt alle reacties mee in haar oordeel. De bekendmaking is in juli 2022.

Ontwerpteams

In november selecteerde de Gemeente Rotterdam vijf ontwerpteams om een schetsontwerp te maken voor de Centrale Bibliotheek. De deelnemende teams zijn:

  • Combinatie KCAP / Schmidt Hammer Lassen / Drees & Sommer
  • Kraaijvanger Architects
  • NL Architects
  • Powerhouse Company
  • Team VALADEZ

Team VALADEZ bestaat uit Team V Architectuur, ALA Architects, Deerns, ZUS, Crimson Historians & Urbanists, Peutz, Van Rossum en IGG.

Grote renovatie

In de bibliotheek is allang veel meer te doen dan alleen boeken lenen. Het is een plek waar je kunt ontdekken, ontspannen, onderzoeken en ondernemen. Om dat ook in de toekomst te kunnen zijn, voor iedereen, wordt de Centrale Bibliotheek vernieuwd.

De huidige Centrale Bibliotheek, geopend in 1983, is na bijna 40 jaar intensief gebruik dringend toe aan vernieuwing. Het pand is technisch gedateerd en past niet meer bij de functies van een moderne bibliotheek, die voor Rotterdammers een centrale plek in de stad moet zijn om samen te komen. Daarom wordt het gebouw gerenoveerd en verduurzaamd en worden de buitenruimte en de aansluiting op de binnenstad beter.

Direct naar de vijf schetsontwerpen: https://expo.nieuwecentralebibliotheekrotterdam.nl/.

Bron: Centrale Bibliotheek Rotterdam en Gemeente Rotterdam.

Gerelateerde berichten