Team CS is Architect van het Jaar

20 december, 2014

Team CS heeft de Architect van het Jaar Prijs 2014 gewonnen. Dat werd op vrijdag 19 december bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Mosa Architectural Centre te Amsterdam. Hoewel het project Rotterdam CS al diverse prijzen heeft gewonnen, is dit voor het eerst dat de ontwerpers als Team CS een prijs hebben ontvangen.

Team CS is een samenwerkingsverband tussen Benthem Crouwel Architekten, Meyer en van Schooten Architecten en West 8. Het bureau is in 2004 speciaal opgericht voor de Europese aanbesteding van Rotterdam Centraal Station.

“Dat was nu eens een succesvolle strategische zet, want niemand kon om deze combinatie heen: het was een superformatie, de Traveling Wilburys van de vaderlandse architectuur”, vertelde juryvoorzitter Bernard Colenbrander tijdens de uitreiking. “Ze werden uitgenodigd om een plan te maken en wonnen de competitie.”

“Team CS werd een zelfstandig architectenbureau voor een eenmalige, zij het grootse ambitie, met deelname van de ontwerpende partners Jan Benthem, Jeroen van Schooten en Adriaan Geuze en met ondersteunende medewerkers vanuit de drie bureaus, die onder de dagelijkse leiding stonden van Marcel Blom.”

De Architect van het Jaar Prijs werd voor de achtste keer georganiseerd door Architectenwerk. De prijs heeft als doel de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureau onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek.

Bron: Architectenweb.nl

 

Gerelateerde berichten