Station Lansingerland-Zoetermeer genomineerd voor Betonprijs

8 oktober, 2019

Station Lansingerland-Zoetermeer is genomineerd voor Betonprijs 2019 in de categorie Civiele Bouwwerken. De uitreiking van de Betonprijs vindt plaats tijdens de Betondag op 14 november in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Station Lansingerland-Zoetermeer

Het nieuwe Station Lansingerland-Zoetermeer is een toekomstbestendige, duurzame en groene vervoersknoop aan de rand van Zoetermeer. In het oog springen de betonnen hekwerken met een fijnmazige takkenstructuur, uitgevoerd in geavanceerd prefab gewapend hogesterkte beton. De jury schrijft: “Dergelijke ragfijne beton, dat zie je niet vaak. Het station is mooi qua architectuur en techniek met een impact in de ontsluiting van de Randstad. Dit is de volgende stap in betontechniek.”

Betonprijs

De Betonprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Betonvereniging aan projecten met een toonaangevende en toepassing van beton. Projecten dingen mee in zes categorieën: Civiele Bouwwerken, Woningbouw, Utiliteitsbouw, Bestaande Bouw, Grensverleggend en Circulair. Station Lansingerland-Zoetermeer is genomineerd in de categorie Civiele Bouwwerken. De andere genomineerden in dezelfde categorie zijn De Busbrug in Zwolle, de Valkbrug in Leiden en de Albert Cuypgarage in Amsterdam.

Jury

Een jury bepaalt welke van de ingediende projecten genomineerd worden en welk project per categorie wint. Alle genomineerde projecten dingen tevens mee voor de Toekomstprijs. Hiervoor stemmen studenten op het project dat hen het meeste aanspreekt. De jury van de Betonprijs 2019 wordt voorgezeten door Henri van der Kamp (Van Gelder Groep) en bestaat uit Alfons van Woensel (Struyk Verwo Infra), Reinald Top (Zwarts Jansma Architecten), Dick van Klaveren (Rijkswaterstaat), Ronel Dielissen-Kleinjans (Mebin), Marten Klein (Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam), Rudi Roijakkers (ABT Groep) en Aad van der Horst (TU Delft).

Gerelateerde berichten