Rotterdam CS wint Rotterdam Architectuurprijs

18 december, 2014

Op woensdag 17 december heeft Rotterdam Centraal Station de juryprijs van de Rotterdam Architectuurprijs 2014 gewonnen. Team CS mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens een feestelijke ceremonie in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis.

“Eigenlijk verdient dit gebouw een beschrijving in louter superlatieven,” schrijft de jury in hun essay ‘Rotterdam maakt stad’. “Rotterdam mag zich gelukkig prijzen dat (…) een groep deskundige en gedreven ontwerpers – Jan Benthem, Adriaan Geuze en Jeroen van Schooten – zijn krachten besloot te bundelen in het gelegenheidsbureau Team CS.” Ook de voorbeeldige samenwerking tussen de opdrachtgevers – Gemeente Rotterdam en ProRail – wordt geprezen.

Ten slotte concludeert de jury: “Het is een gebouw met zeggingskracht en architectonische kwaliteit dat bijdraagt aan de streetlife van Rotterdam. De kwaliteit ervan wordt door iedereen ervaren: van de meest cynische architectuurkenner tot de meest argeloze treinreiziger. (…) De jury maakt een diepe buiging.”

De Rotterdam Architectuurprijs wordt georganiseerd door Rotterdams Architectuurcentrum AIR en had dit jaar als thema ‘utiliteitsbouw’. De publieksprijs is gewonnen door de St. Michaëlschool van DeZwarteHond.

Meer informatie over de prijs is te vinden op www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Gerelateerde berichten