Rotterdam Centraal Station wederom in de prijzen

16 oktober, 2014

Op 15 oktober viel Rotterdam Centraal voor de zesde keer in de prijzen. Tijdens de jaarlijkse internationale Watford Spoorweg Conferentie ontving het station de Brunel Award in de categorie Stations. De Brunel Award is een internationale prijs voor opdrachtgeverschap in de spoorwegarchitectuur en design.

De Brunel Awards worden toegekend op basis van esthetische kwaliteit, klantvriendelijkheid en duurzaamheid in de spoorwegarchitectuur en worden eens in de drie jaar uitgereikt. De prijzen zijn vernoemd naar Isambard Kingdom Brunel (1806-1859), een beroemde Britse spoorarchitect die de Great Western Railway heeft ontworpen en gebouwd. De internationale jury werd voorgezeten door Rijksbouwmeester Frits van Dongen.

Rotterdam CS wordt door de jury een internationale ‘eye catcher’ genoemd: een nieuw monument dat prachtig aansluit op de stedelijke omgeving.

Eerder deze maand won Rotterdam CS de Nationale Staalprijs, de Houtarchitectuurprijs en de Living Daylights Award. Rotterdam Central District als geheel won reeds de NRP Gulden Feniks 2014 in de categorie gebiedstransformatie en de Steden in Beweging Award 2014.

Rotterdam CS is ontworpen door Team CS, een samenwerking tussen Benthem Crouwel Architekten, MVSA Meyer en van Schooten Architecten en West 8.

Gerelateerde berichten