Hotel Chicago

Wilhelminapier, Rotterdam, Netherlands

Op de Wilhelminapier in Rotterdam wordt op het plot ‘CHICAGO’ dat tussen Hotel New York en Las Palmas ligt – in opdracht van WestCord Hotels – een hotel gerealiseerd.

Hotel Chicago bestaat uit twee volumes van vijf en acht verdiepingen hoog, met elkaar verbonden door middel van een ‘zwevend’ zwembad en een onderliggende parkeergarage van 2 lagen. Het zwembad is, met een lengte van ongeveer 25 meter, onderdeel van een wellness programma.

Het hotel zal bestaan uit 182 hotelkamers waaronder 18 longstay appartementen. De plint huisvest horeca en commerciële functies, waaronder een bakkerij. Het dak van het volume aan de zijde van Hotel New York, krijgt een dakterras.

Aan het plein tussen de twee hotelvolumes komen de entrees van het hotel en horeca. Het hierboven liggende zwembad zal voor een groot deel transparant zijn, waardoor je vanaf beneden mensen voorbij ziet zwemmen en vice versa mensen ziet zitten. Deze openbare ruimte met bomen, groen en terras zal hiermee een verblijfskwaliteit en verlevendiging van de Wilhelminapier genereren.

 

Projectgegevens:

Locatie

Wilhelminapier, Rotterdam, Nederland

Start opdracht

2018

Oplevering

2022

Opdrachtgever

WestCord Hotels

Programma

Hotel (ca. 14.500m2), waarvan 162 kamers en 18 longstay appartementen, Horeca (ca. 1150m2), Commercie (ca. 900m2), Vergaderfaciliteiten (ca. 350m2), Wellness (ca. 900m2), Ondergrondse 2 laagse parkeergarage (ca. 6200m2 en 170 plekken); Totaal: ca. 24.500 m2 BVO

Samenwerking

Projectmanagement: Aronsohn

Installaties: Techniplan

Bouwfysica: Peutz

Constructies: van Rossum raadgevend ingenieurs

Bouwkostenadvies: SkaaL

Op de Wilhelminapier in Rotterdam wordt op het plot ‘CHICAGO’ dat tussen Hotel New York en Las Palmas ligt een hotel gerealiseerd.

Hotel Chicago bestaat uit twee bouwvolumes van vijf en acht verdiepingen hoog, met elkaar verbonden door middel van een ‘zwevend’ zwembad en een onderliggende parkeergarage van twee lagen. Het zwembad heeft een lengte van ongeveer 25 meter en is onderdeel van de wellness.

Het hotel zal bestaan uit 200 hotelkamers. De plint huisvest een café-restaurant en commerciële functies, waaronder een bakkerij. Het dak van het bouwdeel aan de kant van Hotel New York krijgt een dakterras.

Aan het plein tussen de twee bouwdelen komen de entrees van het hotel en het restaurant. Het hierboven liggende zwembad zal voor een groot deel transparant zijn, waardoor je vanaf beneden mensen voorbij ziet zwemmen. Deze openbare ruimte met bomen, groen en terras zal hiermee een grote bijdrage leveren aan de verblijfskwaliteit en verlevendiging van de Wilhelminapier.