Hotel Chicago

Wilhelminapier, Rotterdam, Netherlands

Op de Wilhelminapier in Rotterdam wordt op het plot ‘CHICAGO’ dat tussen Hotel New York en Las Palmas ligt – in opdracht van WestCord Hotels – een hotel gerealiseerd.

Hotel Chicago bestaat uit twee volumes van vijf en acht verdiepingen hoog, met elkaar verbonden door middel van een ‘zwevend’ zwembad en een onderliggende parkeergarage van 2 lagen. Het zwembad is, met een lengte van ongeveer 25 meter, onderdeel van een wellness programma.

Het hotel zal bestaan uit 182 hotelkamers waaronder 18 longstay appartementen. De plint huisvest horeca en commerciële functies, waaronder een bakkerij. Het dak van het volume aan de zijde van Hotel New York, krijgt een dakterras.

Aan het plein tussen de twee hotelvolumes komen de entrees van het hotel en horeca. Het hierboven liggende zwembad zal voor een groot deel transparant zijn, waardoor je vanaf beneden mensen voorbij ziet zwemmen en vice versa mensen ziet zitten. Deze openbare ruimte met bomen, groen en terras zal hiermee een verblijfskwaliteit en verlevendiging van de Wilhelminapier genereren.