Mediavaert DPG Media

Van der Madeweg, Amsterdam, Nederland

Met het nieuwe hout-hybride hoofdkantoor van DPG Media, genaamd Mediavaert, landt een nieuw journalistiek centrum in de ontwikkelende stadswijk Overamstel. Naast redactiekantoren en opnamestudio’s voor onder andere Het Parool, De Volkskrant, Trouw, NU.nl en Qmusic omvat het gebouw testlabs, vergaderzalen, restaurants en een aansprekende evenementenlocatie aan de kade van de Duijvendrechtsevaart.

Het langgerekte gebouw bestaat uit drie geschakelde bouwdelen op een doorlopende plint met groene dakterrassen. De gevel is bekleed met duurzame keramische panelen – lokaal geproduceerd en van natuurlijke materialen. Azuurblauwe tegels met verschillende reliëfpatronen geven het gebouw op een bescheiden manier karakter en glans. De vloeiende vormen, het kleurige keramiek en de groene terrassen vormen een welkome afwisseling op het verder stenige bedrijventerrein.

Met het gebouwontwerp wordt sterk ingezet op een duurzame, gezonde werkomgeving, met veel daglicht, meerdere groenvoorzieningen op, in en rond het gebouw en voldoende ruimte voor zowel creatieve interactie als geconcentreerd werken. Het grootste deel van de constructie, waaronder de kolommen en plafonds, wordt uitgevoerd in hout. Hout zorgt niet alleen voor een lagere CO2-uitstoot, maar draagt ook aantoonbaar bij aan het welzijn van de mensen.

Lees meer over het project en de voortgang van de bouw op de website van DPG Media.