Bethlehem Lounge

Korte Voorhout 7, Den Haag, Nederland

In het gebouw van het Ministerie van Financiën in Den Haag is de Bethlehem Lounge geopend. Met een koffiebar en een mix aan zitplekken – van besloten vergaderruimtes en treincoupés tot koffietafels en loungebanken – voorziet de Bethlehem Lounge in een groeiende behoefte onder ministeriemedewerkers aan informele ontmoetingsruimte en extra werk- en overlegplekken.

De Bethlehem Lounge vervangt het documentatiecentrum, dat sinds de digitalisering van het archief leeg stond. De lounge ruimte aan het groene atrium en maakt, net als het restaurant en het vergadercentrum, deel uit van het semi-publieke ontmoetingsgebied. Om de ruimtelijke relatie met het ontmoetingsgebied kracht bij te zetten is de houten vloer vanuit het atrium doorgetrokken de lounge in. Het hout zorgt samen met het kleurenpalet van rood, roze en warmgrijs, grote plantenbakken, sfeerverlichting en verschillende soorten textiele bekleding voor een huislijke en warme uitstraling.

Het vaste meubilair is speciaal voor de Bethlehem Lounge ontworpen, zoals de koffiebar, de plantenbakken met geïntegreerde zitbanken en afvalscheiding en belplekken met uitklapbare tafeltjes. Een deel van de lounge is voorzien van een zwart, verlaagd plafond, Dit levert knusse zitjes op tussen de brede betonnen kolommen en zorgt voor een logische zonering van de ruimte.