Opening Rotterdam Centraal Station

12 maart, 2014

Donderdag 13 maart wordt Rotterdam Centraal Station feestelijk geopend door koning Willem-Alexander. “Ik ben blij met het fantastische resultaat en met alle positieve reacties”, zegt Jeroen van Schooten, die binnen Team CS als projectarchitect bij het project betrokken was. Vorige week was in het nieuws dat de reizigers zeer tevreden zijn over het station. Ongeveer negentig procent van de bezoekers geeft Rotterdam Centraal een 7 of meer.

Rotterdam Centraal is een van de belangrijk vervoersknooppunten van Nederland. Met 110.000 reizigers per dag verwerkt het stationsgebied evenveel reizigers als luchthaven Schiphol. De verwachting is dat het aantal reizigers op Rotterdam Centraal in 2025 zal toenemen tot zo’n 323.000 per dag.

In de tien jaar dat de bouw heeft geduurd, is het station steeds in gebruik gebleven. Het gebouw is binnen de planning en ruim onder het beschikbare budget gerealiseerd. Het ontwerp voor het station en de omgeving is gemaakt door Team CS, een samenwerkingsverband tussen Benthem Crouwel Architekten, MVSA Meyer en van Schooten Architecten en West 8.

Projectinfo >

 

Gerelateerde berichten