Nieuw Universiteitsgebouw VU in BREEAM Magazine

1 april, 2015

Het Nieuwe Universiteitsgebouw voor de VU in Amsterdam ontving in november 2014 een BREEAM-Excellent ontwerpcertificaat. BREEAM-NL Magazine interviewde onder andere projectleider Peter Schumacher van Royal HaskoningDHV en architect Barry van Waveren van Team V over hoe deze BREEAM-NL Excellent is behaald.

De belangrijkste conclusie is dat BREEAM een goed instrument is om duurzaamheid te meten, maar dat het maken van een goed gebouw voorop moet blijven staan. Peter Schumacher adviseert: “Steek in een vroeg stadium de koppen bij elkaar en denk goed na over de invulling van de BREEAM-NL-regels. Sommige regels zijn star, sommige zijn adaptief. Zet in op duurzaamheid naar eigen overtuiging, zonder concessies te doen aan de hand van regels. Er is altijd een goede oplossing. BREEAM is een fijn instrument om duurzaamheid inzichtelijk en zichtbaar te maken, maar blijf wel samen de goede dingen doen.”

Lees het artikel ‘Nieuwbouw VU Amsterdam focust op welzijn en flexibiliteit’ in BREEAM-NL Magazine #4, april 2015, pagina 20-21.

Foto: Marjolein Ansink

Gerelateerde berichten