Ministerie van Financiën opent Bethlehem Lounge

20 januari, 2020

Op maandag 13 januari is de Bethlehem Lounge geopend, de nieuwe werklounge met koffiebar in het gebouw van het Ministerie van Financiën in Den Haag. Team V Architectuur maakte het interieurontwerp.

In de Bethlehem Lounge kunnen medewerkers gasten ontvangen, overleggen, even werken tussen vergaderingen door en pauzeren met een lekkere kop barista koffie. Met de gevarieerde mix aan zitplekken – van treincoupe’s met beeldscherm tot koffietafels en loungebanken – voorziet de Bethlehemlounge in de behoefte van ministeriemedewerkers aan meer informele overlegplekken. De lounge is tevens te gebruiken voor borrels en partijen.

Open uitstaling naar Korte Voorhout

De lounge is goed zichtbaar vanaf het Korte Voorhout: door de hoge ramen kijk je dwars door de lounge het groene atrium in, dat zo kenmerkend is voor het ministeriegebouw. Dat was voorheen anders, toen de ruimte van 1.500 m2 vol stond met rolkasten voor de bibliotheek en het documentatiecentrum. Nu het archief gedigitaliseerd is, kon de ruimte worden heringericht tot werklounge. Dit komt niet alleen ten goede aan de medewerkers, maar draagt ook bij aan de uitstraling van het ministeriegebouw naar het Korte Voorhout.

Duurzaam interieur

Het interieurontwerp geeft de lounge een huiselijke sfeer. De houten vloer, het vilten meubilair, grote plantenbakmeubels en het kleurenpalet van rood, roze en grijs geven de lounge een warme uitstraling. Tussen de robuuste kolomstructuur zijn met behulp van een zwart verlaagd plafond knusse zitjes gerealiseerd. Bij de inrichting was duurzaamheid een belangrijk thema. Het vilten meubilair is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en het afval wordt verzameld in vijf verschillende categorieën. Dit systeem van afval scheiden zal de komende tijd in het hele gebouw worden uitgerold.

In Bethlehem geboren

Het Ministerie van Financiën dateert uit 1975 en is in 2009 grootschalig gerenoveerd op naam van Meyer en Van Schooten. Het interieurontwerp van de Bethlehem Lounge is een vervolg op deze eerdere opdracht. De naam ‘Bethlehem’ verwijst naar een kraamkliniek die zich ooit op deze plek bevond. Veel mensen uit Den Haag en medewerkers van het ministerie zijn hier geboren.

Gerelateerde berichten