Jeroen in jury Beste Gebouw van het Jaar

24 januari, 2019

Jeroen van Schooten neemt dit jaar plaats in de jury van de 14de editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar. Vorig jaar was Het Gelders Huis van Team V volgens de vakjury het Beste Gebouw van Nederland .

De verkiezing wordt geleid door een zeskoppige vakjury met Jort Kelder als juryvoorzitter. Zij beoordelen de gebouwen in de categorieën Identiteit & Icoonwaarde, Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen en Particuliere Woonbeleving. De uitreiking vindt plaats op 17 mei 2019.

Met de Beste Gebouw-verkiezing wil de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij. Om deze reden zal de jury ook kijken naar de toegankelijkheid van de gebouwen: of mensen zowel zonder als met een beperking barrièrevrij kunnen binnenkomen, en vooral of de gebruiker, bewoner en bezoeker al die activiteiten kan doen waarvoor het gebouw is ontworpen.

De inschrijvingstermijn van de BNA Beste Gebouw van het Jaar is inmiddels gestart. Architecten en opdrachtgevers kunnen hun project tot 5 maart inzenden.

Gerelateerde berichten