IMC Weekendschool bij Team V: kinderen ontwerpen droomhuis

24 januari, 2017

Op 22 januari werd het kantoor van Team V omgetoverd tot leslocatie van de IMC Weekendschool. Achttien leerlingen (10 – 14 jaar) kwamen die dag langs voor een les in architectuur. Onder leiding van onze architecten Frank Bouwman, Marthe Melief en Anne van Schooten ontwierpen zij ‘het droomhuis van hun ouders’.

Architect Anne van Schooten: “Met name het enthousiasme van de kinderen, de opvallend scherpe vragen en de creatieve benadering van het ontwerp zijn mij het meeste bij gebleven. Sommige leerlingen gingen helemaal los. Eén leerling kwam met het idee een half voetbalveld in huis te leggen. Met een grote schuifpui verbindt hij het veld met de tuin, zodat je één groot veld hebt. Briljant!”

De lesdag bij Team V was er vooral op gericht de leerlingen te laten kennismaken met het architectenvak en om ze inspiratie op te laten doen voor hun opdracht. De volgende twee zondagen gaan zij op de weekendschool zelf verder met hun droomhuisontwerp; eerst maken ze een maquette, en in de laatste week volgt de presentatie. Anne: “Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.”

Over de IMC Weekendschool

De IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren uit achterstandswijken kennismaken met enthousiaste professionals uit uiteenlopende vakgebieden: “We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende en magische momenten ontstaan. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.”

Meer weten over de IMC Weekenschool? Bezoek www.imcweekendschool.nl of https://www.youtube.com/watch?v=wTDI-yS7Ijg).

 

 

Gerelateerde berichten