Hotel Arena opent Café-Restaurant PARK

27 oktober, 2016

Café-restaurant PARK in Amsterdam opent haar deuren op 24 oktober 2016. De opening vormt de eerste mijlpaal in de grootse uitbreiding van Hotel Arena. Het ontwerp van Team V Architectuur zet het monumentale hotelpand met het gezicht richting het Oosterpark. Met een royaal terras aan het park vormt het café een groene enclave midden in de stad.

Aan het park

Hotel Arena breidt uit met een hotelvleugel, twee glazen paviljoens en een nieuwe hoofdentree aan het Oosterpark. De paviljoens liggen aan weerszijden van de monumentale kapel en kijken uit over het park. De hoge glazen puien van de paviljoens zijn zodanig ontworpen, dat binnen en buiten in elkaar overvloeien. Dit effect wordt versterkt door de betegeling van het terras, die van buiten naar binnen doorloopt. Een brede trap, nu nog in aanbouw, maakt het publieke terras tot deel van het park.

Natuurlijke uitstraling

Café-Restaurant PARK ligt in het paviljoen aan de kant van de ’s Gravesandestraat. Het andere, rustiger gelegen paviljoen biedt plaats aan studio’s voor evenementen en vergaderingen. Het interieur van de paviljoens, ontworpen door TANK, kenmerkt zich door veel planten en aardse tonen. Er zijn drie verschillende settings: een uitnodigende lounge, een sfeervolle bistro en een stijlvol restaurant. Samen bieden zij plaats aan 180 personen. Het terras tilt de capaciteit van PARK naar meer dan 350 personen.

Uitbreiding volgens plan

Naast de paviljoens aan het Oosterpark wordt aan de ’s Gravesandestraat een nieuwe vleugel met 16 hotelkamers gebouwd. Het ontwerp van Team V volgt het originele symmetrische plan van architect A.C. Bleijs uit 1890. Zijn ontwerp voor het voormalige St. Elisabeth Weeshuis had een uitbreidbare structuur van vleugels en verbindende corridors, die nooit helemaal is voltooid. Met de uitbreiding wordt het oorspronkelijke plan op eigentijdse wijze volmaakt. Ook de monumentale kapel is opgeknapt, waarbij het oorspronkelijke glas-in-lood werd blootgelegd en gerestaureerd. De complete uitbreiding van Hotel Arena wordt in het voorjaar van 2017 opgeleverd.

Nieuwsgierig? Breng gerust een bezoek: http://www.parkcafe-restaurant.nl/.

Fotografie: Teo Krijgsman

Gerelateerde berichten