Hoofgebouw TU/e genomineerd voor International BREEAM Awards

20 december, 2016

Atlas, het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven, is genomineerd voor de International BREEAM Awards 2017. Dat maakte de Building Research Establishment (BRE) onlangs bekend. Op basis van de BREEAM-scores stelde de organisatie een shortlist op met 46 gebouwen in negen verschillende categorieën. In totaal zijn acht Nederlandse projecten genomineerd voor deze ‘Oscars’ onder de duurzame gebouwen.

Nominatie BREEAM Award

Met een BREEAM Outstanding van 93,86% behoort Atlas tot de shortlist in de categorie Education & Health. De concurrentie bestaat uit vier relatief kleinschalige onderwijsgebouwen in het Verenigd Koninkrijk. Atlas onderscheidt zich van de anderen door de omvang van het project (41.500 m2), de innovaties op het gebied van Smart Building en de keuze voor renovatie en hergebruik. Aan de hand van een casestudy met informatie en fotomateriaal zal een onafhankelijke jury van zes experts uit de bouw- en vastgoedsector de winnaars bepalen.

Duurzame renovatie

Uitgangspunt bij de renovatie was om een zo gezond en comfortabel mogelijk binnenmilieu te creëren, terwijl de impact op het milieu zo beperkt mogelijk is. Om dit te bereiken heeft het multidisciplinaire ontwerpteam (Team RSVP) state of the art materialen en technieken op het gebied van duurzaamheid toegepast, waaronder Smart Energysaving Lighting. Het project laat zien dat het heel goed mogelijk is om een oud, deels leegstaand pand te transformeren tot een hoogstaand en modern onderwijsgebouw dat volledig voldoen aan de eisen van nu én van de toekomst.

Uitreiking

De International BREEAM Awards worden op 7 maart 2017 uitgereikt tijdens het BREEAM Awards gala in het Marriot Hotel in London.

Publieksprijs

De Your BREEAM Award is een extra categorie voor de jaarlijkse internationale BREEAM Awards, waarin alle shortlist projecten gekozen kunnen worden door het publiek. Je kan vanaf nu stemmen voor het Atlas hoofdgebouw!

Gerelateerde berichten