Hoofdkantoor a.s.r. genomineerd voor Dutch Daylight award

5 september, 2018

Het gerenoveerde hoofdkantoor van a.s.r. is genomineerd voor de Dutch Daylight Award. Bijzonder aan het ontwerp voor a.s.r. zijn onder meer de nieuwe gevels, atria en vides, die ervoor zorgen dat daglicht tot diep in het gebouw doordringt. Mede door de grote lichtopbrengst is het gebouw inmiddels een geliefde werkplek voor haar ruim 4000 medewerkers.

Daglicht ambitie

De gevel is voorzien van schuine koven om de vloerranden te minimaliseren en het glasoppervlak zo groot mogelijk te maken. Hierdoor dringt het daglicht diep door in de oorspronkelijk donkere kantoorruimtes.

Om de daglichtinval in de diepe kantoorvleugels nog beter te maken, zijn gebouwhoge vides met daklichten gemaakt. De afgeschuinde balustrades met geïntegreerde werkplekken zijn afgewerkt met wit corian, zodat het daglicht diep in gebouw kaatst.

Het atrium loopt door in de kelder en is voorzien van 12-14m hoge bomen. Het ondergrondse vergadercentrum is voorzien van daglicht middels daklichten in de tuinen.

Wil je bij de uitreiking zijn? Meld je dan hier aan.

Gerelateerde berichten