HAUT bereikt hoogste punt

1 maart, 2021

De hybride houten woontoren HAUT aan de Amsterdamse Amstel heeft haar hoogste punt bereikt. Na twee jaar ontwerpen en twee jaar bouwen is de vlag op 73 meter hoogte gehesen. Hiermee is het casco van HAUT gereed. Van een duurzame droom, naar een houten werkelijkheid.

Hoogste houten gebouw van Nederland
Met 21 verdiepingen (73 meter) is HAUT het hoogste hout-hybride gebouw van Nederland, vervaardigd met Cross Laminated Timber (CLT) vloeren en wanden. Het project geldt als vooruitstrevend voorbeeld voor architecten, ontwikkelaars en aannemers. De komende maanden wordt gewerkt aan de afbouw van de 52 woningen en de gevel met verspringende balkons. In het vierde kwartaal van 2021 nemen de eerste bewoners hun intrek.

Pioniers
HAUT is een initiatief uit 2016 van Lingotto, Team V Architectuur en Arup en wordt gebouwd door JPvanEesteren. Inmiddels zijn door de betrokken partijen (en vele anderen) nieuwe initiatieven ontplooid op het gebied van houtbouw. Team V en Arup ontwerpen het grootste hout-hybride kantoor van Nederland voor DPG Media in Amsterdam en Lingotto is gestart met de realisatie van Houtwerk, een kantoorgebouw in CLT in Utrecht. Ook JPvanEesteren is bij diverse nieuwe initiatieven in hout betrokken.

Kennis delen
Om meer partijen te stimuleren naar hout te kijken als duurzaam en betrouwbaar bouwmateriaal, werkten de makers van HAUT mee aan het whitepaper ‘Bouwen aan een houten toekomst’, uitgegeven door het Centrum Hout.

Gerelateerde berichten