Gerard van Hoorn treedt af als zakelijk directeur

12 mei, 2020

Per 1 juli legt Gerard van Hoorn zijn functie neer als zakelijk directeur en aandeelhouder van Team V Architectuur.

Gerard van Hoorn is één van de grondleggers van Team V. In 2013 richtte hij samen met Jeroen van Schooten en Do Janne Vermeulen Team V op. Na de overdracht van een belangrijk deel van zijn aandelen in 2015 aan Do Janne Vermeulen, is zijn aftreden in 2020 een logische vervolgstap.

Gerards verdienste schuilt niet alleen in zijn inzicht in de ontwerpende en inhoudelijke kant van het architectenvak, maar vooral ook in zijn analytische blik op de zakelijke en procesmatige kant. Hoewel Gerard is opgeleid als architect, houdt hij zich al sinds 2003 hoofdzakelijk bezig met financiën en contracten. In 2010 werd hij actief lid van de BNA (Bond Nederlandse Architecten), waar hij zich jarenlang heeft ingezet voor onder andere eerlijkere contractvoorwaarden voor architecten.

Aan Gerard heeft Team V jarenlang een zakelijk directeur gehad met veel humor, betrokkenheid en empathie. Een zakelijke architect met een brede belangstelling voor actualiteit, cultuur en architectuur en kunst in het bijzonder. Hij heeft, met zijn intuïtieve gevoel voor persoonlijkheden, een belangrijke rol gehad bij het werven van nieuw talent en het vormen van wat nu een solide, unieke groep Team V’ers is. Mede door zijn inbreng staat er nu een stevig en mooi bureau dat uitkijkt naar de toekomst.

De afgelopen jaren zijn binnen de organisatie van Team V diverse veranderingen doorgevoerd om Gerards vertrek zo soepel mogelijk te laten verlopen. De leiding van het bureau blijft in handen van Jeroen van Schooten en Do Janne Vermeulen. Zij worden ondersteund door het Management Team, bestaande uit Bureaumanager Leo Pierik en Associate Architect Irène Horvers. Gerard van Hoorn blijft als adviseur bij Team V betrokken.

Gerelateerde berichten