Het Gelders Huis genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar

21 maart, 2018

Het Gelders Huis in Arnhem is één van de negen genomineerden voor de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018. De prijs, bestaande uit een Publieksprijs en een vakjuryprijs, wordt op 18 mei uitgereikt in de voormalige (te renoveren) Bijlmerbajes in Amsterdam. Tot 1 mei kan worden gestemd voor de Publieksprijs.

Het Gelders Huis is genomineerd in de categorie Stimulerende Omgevingen, samen met het Circl Paviljoen van De Architecten Cie. In de categorie Identiteit & Icoonwaarde zijn de genomineerden de Concertzaal Musis Sacrum in Arnhem, het bezoekerspaviljoen Park Vijversburg in Tytjerk en het Stadsarchief in Delft. Onder de noemer Leefbaarheid & Sociale Cohesie nemen de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag en het sociale woningbouwcomplex Space-S in Eindhoven en Multifunctioneel Centrum Doelum in Renkum het op tegen elkaar, en in de categorie Particuliere Woonbeleving is het Superlofts Blok Y in Utrecht genomineerd.

De Beste Gebouw van het Jaar Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) aan ‘het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgevers en samenleving’. De negen genomineerde gebouwen zijn door de vakjury gekozen uit 110 inzendingen.

Na het bekendmaken van de genomineerden verscheen een paginavullend artikel in de Volkskrant.

Gerelateerde berichten