Drie projecten in Jaarboek Architectuur in Nederland 2019-2020

22 september, 2020

In het Jaarboek Architectuur in Nederland 2019-2020 (nai010) zijn maar liefst drie projecten van Team V geselecteerd – een unicum: het hoogwaardige Station Lansingerland-Zoetermeer, het extreem duurzame hoofdgebouw Atlas van Technische Universiteit Eindhoven en het RCO House voor het Koninklijk Concertgebouworkest in een oud Berlage-gebouw in Amsterdam. Het Jaarboek toont de vijfentwintig meest toonaangevende gebouwen in Nederland van het afgelopen jaar.

Elk jaar presenteert een driekoppige redactie in deze publicatie een selectie bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden. De redactie van het Jaarboek bestaat uit Kirsten Hannema (freelance architectuurcriticus voor o.a. de Volkskrant, Elsevier en ArchitectuurNL), Teun van den Ende (zelfstandig onderzoeker, schrijft voor o.a. Vers Beton en is adviseur in ruimtelijk beleid) en Arna Mackic (mede-oprichter studio L A en winnaar van de Jonge Maaskantprijs 2017).

Op maandag 21 september is het Jaarboek in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam gepresenteerd.  De boekpresentatie is hier terug te zien, met voordrachten van Kirsten Hannema, Teun van den Ende, Merel Pit.

Gerelateerde berichten