BuildUp kennisevent Houtbouw: 1 juni in Gent met Thomas Harms

24 mei, 2017

Houtbouw groeit. Niet alleen in marktaandeel, maar ook letterlijk in de hoogte. Dankzij doorgedreven engineering worden anno 2017 niet langer enkel woningen met hout gebouwd, maar ook woontorens, kantoren en scholen. Meerlaagse houtbouw vergt echter nauw overleg tijdens de ontwerpfase, een uitgekiende detaillering en werforganisatie en tot slot een nauwgezette uitvoering tijdens de bouw- en afwerkingsfase.
BuildUp 2017 brengt daarom de voorlopers en specialisten op vlak van houtbouw samen voor een inspirerende thema- en netwerkdag. Met boeiende lezingen, technische innovaties en getuigenissen uit de praktijk schakelen we een versnelling hoger richting Houtbouw 2.0

HAUT: houten woontoren met ‘haute architecture’

Thomas Harms, senior architect van Team V Architectuur uit Amsterdam, zal op 1 juni toelichten welke impact de keuze voor hout heeft op de architectuur en duurzaamheid van dit unieke project.
HAUT wordt met 73 meter het hoogste houten gebouw van Nederland én het eerste woningbouwproject met het label BREAAM-NL Outstanding. In de woontoren zullen vijftig tot zestig luxe koopappartementen worden gerealiseerd, terwijl op de begane grond ruimte is voor ‘urban farming’.

Gerelateerde berichten