Bouw Nieuwe Universiteitsgebouw van start

18 september, 2014

Donderdag 18 september is de bouw van het Nieuwe Universiteitsgebouw op de VU Campus in Amsterdam feestelijk gestart. Het Nieuwe Universiteitsgebouw zal fungeren als centraal campusgebouw en zal daarnaast informatica-studenten en –onderzoekers van de VU en de UvA huisvesten. Team V Architectuur ontwierp een ingetogen, flexibel en duurzaam gebouw.

Naast flexibele ruimtes voor onderwijs en onderzoek, omvat het Nieuwe Universiteitsgebouw (31.000 m2) een grand-café, winkels en een mediatheek. De collegezalen kunnen naast het reguliere onderwijsaanbod gebruikt worden voor diverse culturele activiteiten, zoals filmvertoningen en theatervoorstellingen.

Een groot en licht atrium vormt een voortzetting van de openbare ruimte op het Campusplein. Door de strategische clustering van openbare functies en horeca rond het atrium ontstaat een aantrekkelijke en dynamische ontmoetingsplek.

Onder het gebouw komt een parkeergarage, waarvoor de bouwvoorbereiding inmiddels is gestart. Als eind 2015 de bouw daarvan gereed is, kan de eerste steen voor het Nieuwe Universiteitsgebouw worden gelegd. Wethouder Eric van der Burg: “De gemeente Amsterdam is blij dat met de start van de bouw van dit multifunctionele universiteitsgebouw een bijdrage wordt geleverd aan een sterkere positie van onze universiteitsstad. Voor de studenten zal dit een prettige leeromgeving zijn met veel voorzieningen in een groene omgeving.”

De bouw is te volgen via de Webcam >

Lees meer over het project op Architectenweb >

 

Gerelateerde berichten