Aannemer Rizzani de Eccher bouwt Y-Towers

9 december, 2019

De bouw van het project Y-Towers in Amsterdam gaat in januari 2020 weer van start. De Italiaanse aannemer Rizzani de Eccher tekende voor de realisatie van het gebouwencomplex met hotel- en woontoren. De opening van Y-Towers staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

Na een vertraging van bijna achttien maanden kan de bouwplaats op Overhoeks in Amsterdam-Noord weer open. Dit is mogelijk gemaakt door de investeringen van vastgoedinvesteerder Union Investment uit Hamburg. In december kondigde Union Investment aan dat zij de aannemer Rizzani de Eccher hebben ingeschakeld om het project te bouwen. Rizzani de Eccher heeft in Zuid- en Oost-Europa een aantal grote bouwprojecten op zijn naam staan.

Y-Towers Overhoeks

Het Maritim Congreshotel wordt met 110 meter het hoogste gebouw in Amsterdam-Noord. Het complex omvat meer dan 6.000 vierkante meter aan conferentieruimtes, 579 hotelkamers, een wellness center en diverse bars en restaurants. De woontoren wordt 101 meter hoog en omvat 174 high-end huurappartementen. De onderste zeven verdiepingen van het woongebouw zijn gereserveerd voor het moderne concept ‘extended stay’. De verkoop van de huurappartementen staat gepland voor 2021.

“De bewoners van de toren en de omliggende bouwprojecten kunnen straks gebruik maken van de diensten en de restaurants van het Maritimhotel. De bars en restaurants op de 32e en 33e verdieping zullen ook extra bezoekers en toeristen aantrekken,” zegt Volker Noack, lid van het managementteam van Union Investment Real Estate GmbH. “We zijn verheugd om met de uitvoering van het Y-Towers-project bij te dragen aan de ontwikkeling van Amsterdam Noord en we zijn blij dat onze investering de aantrekkelijkheid van de plek aanzienlijk zal vergroten.”

Union Investment

Union Investment investeert al sinds 2006 in onroerend goed in Nederland. In Amsterdam heeft het momenteel een portefeuille van 10 kantoor- en hotelgebouwen, met een totale waarde van 1,2 miljard euro, zoals het ITO- en SOM-kantorencomplex en drie hotels van Radisson Blu, Crowne Plaza en Motel One.

Gerelateerde berichten