Nieuws | Projecten

Team V ontwerpt nieuwe huisvesting Concertgebouworkest

Team V Architectuur ontwerpt de nieuwe huisvesting voor Het Koninklijk Concertgebouworkest in de voormalige ‘Dagteeken- en Kunstambachtschool voor Meisjes’ van H.P. Berlage. Het gemeentelijk monument aan de Amsterdamse Gabriël Metsustraat wordt gerenoveerd en uitgebreid om ruimte te bieden aan een imposante ensemblezaal met foyer, oefenruimtes voor musici en kantoren met vergaderruimtes voor het ondersteunend personeel. De verwachte oplevering van het ‘RCO House’ is in 2018.

Het rechthoekige pand uit 1918, opgetrokken uit voor Berlage kenmerkende rode baksteen met natuursteen details, bestaat uit een L-vormig schoolgedeelte, met aan de achterzijde een centraal gelegen trappenhuis en een directeurswoning. Om een akoestisch en ruimtelijk hoogwaardige ensemblezaal te creëren worden vier klaslokalen in het schoolgedeelte samengevoegd, zodat één grote, dubbelhoge ruimte ontstaat. Aan de achterzijde worden twee nieuwe bouwvolumes toegevoegd, eveneens in rode baksteen; een gebouwhoge uitbouw in het verlengde van het schoolgedeelte en een laag volume over gehele breedte van de begane grond. Een glazen lichtstraat verbindt de nieuwbouw met het monument, zodat de oorspronkelijke gevel vanuit de foyer in zijn geheel kan worden ervaren.

Bezoek voor meer informatie de website van het Concertgebouworkest:
https://www.concertgebouworkest.nl/rcohouse

Gerelateerd nieuws