Kantoren

Van der Zwan & Zn*

Den Haag

Voor een rederij is in de haven van Scheveningen een robuust werkgebouw gemaakt met een functionele logica: beneden ruimte voor opslag en inspectie van de visvangst, daarboven kantoren, een kantine en vergaderruimte, met rondom uitzicht. Even logisch is de constructie. De pier waar het gebouw op staat, maakt deel uit van de zeewering en daarom was een paalfundering uitgesloten.

Dankzij de V-vormige constructie was het mogelijk om de fundering te beperken tot twee tunnels.

Locatie
Hellingweg 5, Scheveningen, Den Haag (NL)

Start opdracht
2006

Oplevering
2009

* Opgeleverd bij MVSA Meyer en Van Schooten Architecten

Opdrachtgever
W. van der Zwan & Zn bv

Programma

Bedrijfsgebouw, kantoren, restaurant kantine met ontmoetings- en lunchplekken. Commerciële ruimte met inspectieruimte en verkoop. Ca. 2.000 m² BVO.

Prijzen
  • BNA gebouw van het jaar 2010 – Regio Delta

Fotografie
Jeroen Musch, Hans Morren