Wonen

Nieuw Sparrendaal

Vught
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur
Nieuw Sparrendaal, Jeroen van Schooten, paviljoen, Vught, Team V Architectuur

Nieuw Sparrendaal, een landgoed in het zuiden van Nederland, is ontworpen met een grote aandacht voor detail, toegesneden op de specifieke wensen van de bewoners en zorgvuldig gesitueerd in het landschap (door Michael van Gessel). Het buiten, waar vroeger een klooster stond, bestaat uit twee percelen aan weerszijden van een lange laan. Aan de ene zijde ligt het paviljoen met werkruimten, dat een plectrumvormige plattegrond heeft en groene gevels.

Het grote huis, dat bekleed is met natuursteen, is doorsneden door vier assen, tevens gangen, die steeds zicht op het landschap geven. De assen verdelen het huis in negen volumes met elk een eigen sfeer en inrichting.

Locatie
Sparrendaalseweg 7, Vught (NL)

Start opdracht
2009

Oplevering
2014

Opdrachtgever
Particulier

Programma
Landschap, huis en paviljoen.

Fotografie
Jannes Linders